Gıda Sanayi

 

 

MÜSAN, Makine Üretim Sanayi ve Mühendislik Sanayi kelimelerinden esinlenerek 1976 yılında özel makine dizayn, konstrüksiyon ve üretimi üzerine Ankara’da kurulmuş olup, 1978 yılından bu yana Fabrikalar, Yollar, Garajlar v.b. her türlü açık kapalı alan temizliğinde kullanılan “Vakumlu Yol Süpürme Aracı” üretmektedir. Bunun yanında teknoloji ağırlıklı dövme, döküm işlemeli makine seri imalat sistem ve parçalarını yan sanayi olarak başta Savunma Sanayi olmak üzere üreten ISO 9001 belgeli bir firmadır.

 

MÜSAN Gıda ise 1996 yılında, Almanya’ya gönderilen acı kırmızı biberlerde Aflatoksin (kanserojen madde) çıkması ve bütün biberlerin toplatılıp yakılması ve yakma bedelinin de ihracatçı firmalardan talep edilerek Türkiye’ye iade edilmesi üzerine MÜSAN Makina’nın TÜBİTAK, ODTÜ, KSÜ, KOSGEB ve Biberciler Derneği desteğinde K.Maraş’ta kurduğu, başta Aflatoksinsiz (kanserojen madde içermeyen) Acı Kırmızı biber olmak üzere kurutulmuş meyve sebze üretebilen çok varyasyonlu kurutma ve üretim tesisleridir.

 

 

 

 

 

 

MÜSAN ve CAPSY ürünleri TTKD(Tüm Tüketicileri Koruma Derneği) "2003 Yılı Tüketici Ödülü" ne Aday Gösterilerek Tavsiye Edilen Ürünlerdir.